Oefen invloed op het kantoorklimaat uit!

 Japke-d. Bouma onderzoekt hoe je gelukkig wordt op je werk en schrijft daarover in NRC. Onlangs maakte ze samen met een werkplekonderzoeker een checklist van 10 ‘eisen’ waaraan een ‘gezond’ kantoor moet voldoen. Voldoet jouw kantoor eraan? En wat kun je er (als OR) aan doen?

Japke-d. Bouma sprak hier over met Wim Pullen, directeur van het Center for People and Buildings. Zijn instituut onderzoekt samen met de TU Delft hoe de inrichting en indeling van een kantoorgebouw je werkgeluk kan beïnvloeden. Volgens Pullen worden er te vaak ongefundeerde claims gedaan door werkgevers en architecten over ‘happy, gezonde en smart buildings’. Onlangs rondde zijn eigen instituut een literatuurstudie af waaruit volgens Pullen wél gefundeerde conclusies getrokken kunnen worden. Op grond van die studie stelde Japke-d. Bouma met Pullen een top 10 op met eisen waaraan een gezond kantoorgebouw moet voldoen.

Zuidema Medezeggenschap selecteerde hier de 5 voor de OR meest beïnvloedbare punten uit.

  1. Wat goed helpt om je gezonder en fitter te voelen op kantoor (en rugpijn te verminderen) zijn elektrisch verstelbare zit- en sta-bureaus, zo blijkt uit de studie. Het loont voor werkgevers om daarin te investeren. Verstelbare stoelen dragen daarentegen amper aantoonbaar bij aan meer werkgeluk, dus ook kantelstoelen en skippybalstoelen niet.
  2. Direct daglicht helpt om je beter te voelen op je werk en niets is zo goed als natuurlijk daglicht, zo meldt de studie. Maar áls je dan kunstlicht hebt op kantoor, dan is ‘blauw licht’ het beste. Dat is niet letterlijk blauw licht, maar licht dat het licht op een zonnige, heldere dag nabootst, aan een blauwe hemel.
  3. Het loont om in de geluidsabsorptie van wanden, vloeren en plafonds te investeren, zo blijkt ook uit de studie. Want geluidshinder zorgt voor veel stress op kantoor. De grote, galmende ruimtes met kale betonnen vloeren die een tijdje in de mode waren, blijken dus toch niet zo gezond te zijn geweest.
  4. Geef medewerkers zelf de controle over zonwering, ventilatie, verlichting en verwarming. Ramen die open kunnen, dragen ook bij aan werkgeluk.
  5. Betrek medewerkers altijd bij de indeling van een gebouw. Vraag als werkgever wat ze van het gebouw vinden en hoe het beter zou kunnen. ‘En dan moet er uiteraard ook nog iets met die aanbevelingen gedaan worden’, zegt onderzoeker Pullen.

Wat kan de OR hiermee?

Wat ons betreft kan de OR altijd, wanneer er aanleiding voor is, het onderwerp ‘eisen aan een gezond kantoorgebouw’ op de agenda zetten. Wat denk je van deze aanleidingen:

  • Nieuw-, verbouw of verhuizing (het laatste is adviesplichtig volgens WOR-artikel 25.1f);
  • Signalen van groepen collega’s;
  • Opvallende uitkomsten van medewerkeronderzoeken (MTO e.d.);
  • De RI&E in het kader van de arbo-wet (instemmingsrecht volgens WOR-artikel 27.1d);
  • Dit artikel of dat van Japke-d. Bouma.

NB feiten en onderbouwing geven een beter gesprek. Bereid je dus goed voor, voordat je het gesprek gaat voeren!

Heb je interesse in de gehele top 10? Stuur ons een mail en wij sturen ze toe! Is kantoorklimaat een regelmatig terugkerend discussiepunt in jouw OR? Vraag onze adviseurs om advies!

Mail ons
Bel me terug
Bel (033) 434 58 00

neem gerust contact met ons op