Nummer 1 adviesbureau voor ondernemingsraden – altijd een nieuwe invalshoek

OR-advies van Bureau Zuidema Personeelsmanagement & Medezeggenschap

vlnr Walter van der Ploeg, Jeroen de Waal en Bert Fundter

ZuidemaPM uitgeroepen tot nummer 1 organisatie-adviesbureau voor ondernemingsraden!

Met trots zien wij de waardering van onze klanten en relaties terug: nummer 1 in de categorie organisatieadviesbureaus voor ondernemingsraden!

Dit is het resultaat van het onderzoek door uitgeverij Vakmedianet, gepubliceerd in het digimagazine Partner of Choice – OR online. We zijn in goed gezelschap, kijkend naar de nummers 1 in de overige categorieën: advocatenbureaus, pensioenadviesbureaus, opleidingsbureaus en arbodienstverleners.

Dank aan onze klanten, opdrachtgevers, relaties en collega’s, om als best gewaardeerd te worden voor ons werk voor ondernemingsraden overige betrokkenen bij medezeggenschap!


Grote uitdagingen voor ondernemingsraden

De uitdagingen voor medezeggenschappers zijn groot, bijvoorbeeld bij complexe adviesaanvragen waarin meerdere partijen willen meebepalen. De adviseurs en trainers van Zuidema PM helpen de OR een productieve uitweg te vinden.

‘PM’ staat voor Personeelsmanagement en Medezeggenschap, onze expertises die wij als trainings- en adviesbureau combineren. Wij zijn gedreven adviseurs die medezeggenschappers ondersteunen maar ook bestuurders en HR-directeuren. Wij dragen een breed perspectief aan, met inzichten die je anders zou kunnen missen.

Kenmerkend voor onze aanpak is dat we het effectief functioneren van de medezeggenschap centraal stellen, binnen de actuele context van een organisatie. Wij kijken wat er speelt in een organisatie en stemmen daarop af wat er nodig en gewenst is. De praktijk is dus leidend; kennis van de wet is ondersteunend. Zuidema PM biedt resultaatgericht maatwerk.

Door tevens in opdracht van bestuurders en HR-directeuren te werken, spreken wij ook hun taal. Zo kunnen we gemakkelijk bruggen slaan tussen bestuur en medezeggenschap. Dat helpt bij het vergroten van de effectiviteit van de medezeggenschap.

Proces en communicatie
Zuidema PM ondersteunt ondernemingsraden bij het proces om tot een gezamenlijk standpunt te komen, én om dat vervolgens effectief naar voren te brengen. Pas als de OR met één mond spreekt, kan hij invloed uitoefenen. In elke fase van het adviesproces is het belangrijk dat je effectief communiceert. Van de oordeelvorming tot en met het goed opschrijven daarvan en het onderhandelen over de uitkomst. Conceptadviezen kunnen helpen als tussenstappen in dit traject.

Adviseren in een complex krachtenveld kan ingewikkeld zijn, met al die partijen die elk hun stempel willen drukken op jullie advies. Dit vergt een vorm van relatiemanagement, waarin Zuidema PM begeleiding biedt. Binnen de OR zelf moet eensgezindheid kunnen ontstaan en de standpunten kunnen landen bij de collega-leden. Tegelijk dient de OR te voorkomen dat hij in zichzelf gekeerd raakt. Ook tijdens de voorbereiding van een advies is het van belang in gesprek te blijven met verschillende partijen, intern en ook bijvoorbeeld met HR en met de bestuurder. Wij helpen deze kanalen open te houden.

Perspectief
De druk vanuit de achterban kan een gegronde reden zijn om ons als adviseur in te schakelen. Daarmee laat je zien dat je je rol serieus neemt. Maar dat niet alleen, je haalt ook een schat aan kennis en ervaring in huis. Plus een blik met voldoende afstand om zaken in een breder perspectief te plaatsen. Wij zien zaken waar je misschien zelf nog niet aan hebt gedacht. Door de diverse invalshoeken vanuit onze verschillende expertises en achtergronden in te brengen, bieden wij strategische inzicht en versterken het bereik van jullie OR. Daarmee kan de OR de ruimte nemen die de wet biedt. En zo vergroot je je invloed op de besluitvorming in de organisatie.

Het hele artikel lezen? Klik dan hier


Wij zijn experts in besluitvorming

Wij helpen je écht invloedrijk te zijn

Aandacht voor belangen

Goed gevoel voor de praktijk